Nieuws

Maatregelen omtrent COVID-19

Wegens de maatregelen die door de overheid zijn ingesteld tegen de verspreiding van COVID-19 (ofwel het coronavirus), moet ook ik een aantal maatregelen treffen. Mijn maatregelen zijn hieronder weergegeven, maar toch adviseer ik om ook mijn nieuwsfeed te blijven controleren. In mijn nieuwsfeed staan aanbiedingen en overige zaken omtrent COVID-19.

Bij “Digitaal of toch normaal?” staat een opsomming met maatregelen die ik tref. Extra uitleg voor specifieke onderwerpen staat daaronder uitgelegd.

Digitaal of toch normaal?

Mijn bijlessen en trainingen zullen zo veel mogelijk digitaal plaatsvinden. Echter is het zo dat niet voor alle leerlingen Digitaal werkt. Voor deze groep leerlingen zullen “normale” lessen en trainingen kunnen plaatsvinden. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • Voordat de les of training begint, ontvang je van mij een appje met daarin een aantal vragen. Het is aan jou om deze vragen juist te beantwoorden, zodra één van de vragen het antwoord “ja” is, kan de les alleen nog digitaal doorgaan;
  • Voor en na de les of training desinfecteren de leerling en ik onze handen;
  • De leerling en ik proberen zo veel als mogelijk op 1,5 m afstand te blijven;
  • Ik probeer zo min mogelijk aan de materialen van de leerling te zitten om eventuele verspreiding via materiaal te voorkomen;
  • De leerling kan helaas om dezelfde reden geen materiaal van mij gebruiken;
  • Aantekeningen die ik maak voor de leerling, maak ik in een apart schrift met uitneembare pagina’s. Deze kan ik na de les inscannen en mailen.

Desinfecteren

Zoals punt 2 van het bovenstaande rijtje al verteld, desinfecteren de leerling en ik onze handen voor en na de les of training. Als de les bij mij thuis plaatsvindt, maak ik voor en na de les mijn bureau schoon. Ik vraag ook van jullie om in ieder geval voor de les het oppervlak waaraan gewerkt wordt schoon te maken met water en zeep.

Strippenkaarten

Gebruikelijk is dat mijn leerlingen hun strippenkaart mee naar huis krijgen. Om besmetting te voorkomen via de strippenkaarten (zie punt 4 van bovenstaande rijtje), ga ik dit anders aanpakken. Ik houd de strippenkaart liever zelf, op elke strippenkaart staat van wie deze is. Voor en na de les stuur ik een foto van de strippenkaart, op deze manier wil ik bewijzen dat ik geen fraude pleeg door extra uren af te kruisen.